1 – 2 dages levering | GRATIS FRAGT OVER 599 KR*

Hos Engholm Textiles går vi op i bæredygtige tekstiler til boligen. Derfor er vi også stolte af vores Genbrugsserie, der er produceret af genanvendt bomuld. Vores Genbrugsserie får kvalitet, bæredygtighed og pris til at følges ad.

Genbrugsserie, der genanvender bomuldsrester, er en serie af kvalitetstekstiler til brug i køkkenet. Ved at genanvende bomuldsrester undgås produktion af helt nye fibre, og dermed sparres på både vand, energi og kemikalier.

Flere og flere virksomheder har fokus på bæredygtig produktion, og på trods af, at forbrugerne også bliver mere og mere bevidste, er det ikke alle, der er villige til at betale prisen for det. Derfor er det nødvendigt, at virksomheder får kvalitet, bæredygtighed og pris til at følges ad.

Hos Engholm textiles har det længe været et ønske at gøre vores produktion mere miljøvenlig og kunne tilbyde miljøvenlige produkter til vores kunder. Derfor har indgik vi i 2021 et samarbejde med fashion og tekstil designer Cecilie Ellerup. Cecilie har arbejdet med udvikling af både nye og nuværende serier, og har fokus på både bæredygtigt design og produktion. Hendes input til design og materialer har været en med til at udvikle virksomheden i en mere bæredygtig retning.

”Vi ønsker at have mere og mere fokus på at skabe produkter, der tager hensyn til miljøet. Vi vil som så mange andre virksomheder gerne nedbringe vores CO2 aftryk” siger Steen Knudsen, adm. Direktør i Engholm Textiles og tilføjer; ”vores produkter skal være miljøvenlige, bevare den gode kvalitet, som vi er kendt for, og så skal de prismæssigt være fordelagtige for kunden. Det nytter ikke at skabe produkter, der er miljøvenlige, men som prismæssigt ikke er konkurrencedygtige”.

 

Bæredygtige tekstiler produceret af genanvendte bomuldsrester

Engholm genbrugsserie er produceret af genanvendte bomuldsrester fra eksempelvis tøjindustrien. Ved at genbruge rester fra andre produktioner spares på vand, energi og kemikalier, der ellers skulle bruges til at producere nye bomuldsfibre.

”Vi ønskede at skabe en serie, der havde fokus på miljøet samtidig med, at den stilmæssigt passede til vores kvalitetsbevidste kunder. Derfor er vi rigtig stolte af vores genbrugsserie, og tanke om, at vi genanvender bomuld, der allerede er blevet produceret” siger Steen Knudsen.

Genbrugsserien består af viskestykker, grillhandsker, forklæder og fås i syv forskellige farver. Alle produkterne kan købes på Engholm textiles webshop eller hos forhandlere rundt i landet.

 

Flere 100 tons bomuld smides ud

Reducering af ressourceforbrug er afgørende for en bæredygtig fremtid. Vi mennesker har generelt et kæmpestort ressourceforbrug i alt fra mad til tekstiler og det belaster miljøet hårdt. En stor del af vores forbrug kan begrænses og virksomheder kan kigge på deres produktion for at reducere belastningen på miljøet.

Hvert år bliver der destrueret flere hundrede tons bomuld. Bomuld, der har kostet dyrt i miljøregnskabet at få produceret, og som også sætter et aftryk på miljøet, når det destrueres. Genanvendelse af tekstilrester er med til at skåne miljøet for unødvendige kemikalier, et stort forbrug af vand og energi.

Derfor giver det rigtig god mening at tænke genanvendelse ind i sin produktion, som vi har gjort med vores genbrugsserie. Ved at genanvende bomuldsrester, undgår vi at skulle producere helt nye bomuldsfibre.

 

Gå efter mærkerne

Ønsker du også at være mere bevidst i dit forbrug, så begynd at kigge efter mærkerne på dit tøj og de øvrige tekstiler du køber. Certificeringer og mærkningsordninger er ordninger, der upartisk undersøger og godkender tekstiler som værende ikke sundhedsskadelige og miljøbelastende. Du kan finde certificering af både emballage og selve produktet.

For Engholm Tekstiles er det ikke kun produkterne, der har været i fokus, emballagen har også haft betydning i deres nye genbrugsserie. Derfor har vi også besluttet at stile efter, at al indpakning skal være i genbrugspap.

”Der vil selvfølgelig være en overgangsperiode for brugen af vores emballage. Men det er vores ønske, at vi skal gå i en mere bæredygtig retning og det gælder også for vores emballage” siger Steen Knudsen.

Alle produkterne i genbrugsserien fra Engholm er mærket med et lille recycle mærke med en bomuldsblomst i midten, der symboliserer, at serien er produceret af genanvendt bomuld.

”Med genbrugsserien kan vi både tilbyde vores kunder bæredygtige tekstiler, og tage del i den grønne rejse – uden at de skal have flere penge op af lommen. Det er vi stolte af” siger Steen Knudsen

Se alle de flotte produkter fra Engholm genbrugsserie lige her.

Spar 15% på din første ordre

Bliv en del af mere end 2500 personer, der får eksklusive tilbud og gode råd til din boligindretning.

Tak for din tilmelding til vores nyhedsbrev!